dimarts, 4 de maig del 2010

1. La contaminació acústica

Us passo el vídeo que hem vist a classe per si us el voleu remirar amb calma o compartir-lo amb amics i família.

Us imagineu un món sense cotxes? i sense música amplificada? i sense tele, ni ràdio, ni dvd, ni mp3? Us imagineu un món sense grues, ni màquines de treball operant pel carrer? un món sense fàbriques? i sense les grans superfícies? i sense música a les botigues? i sense alarmes? i sense aspiradors ni electrodomèstics?

Viuríem en un silenci desesperant, oi??! Per escoltar música l'hauríem de fer nosaltres mateixos o bé hauríem d'aprofitar quan vingués un grup de músics al nostre barri per fer alguna festa o celebrar alguna cosa.
Doncs així és com va viure l'ésser humà durant milers d'anys. De fet, només fa uns 150 anys que aquest augment de soroll no ha parat de créixer.
Us podeu imaginar que alguna part de culpa deuen tenir totes aquestes coses quan ens diuen que cada vegada vivim més estressats i més deprimits. Què passa si hi ha massa soroll?

Compreneu què és la contaminació acústica i per què és perillosa per les persones?

Se us acut què podríem fer cadascun de nosaltres per viure en un món, ni que sigui una mica més silenciós? Envieu-me propostes que les tindrem en compte algun dia per proposar-la als nostres polítics!


Edu3.cat

1 comentari:

  1. CRISTINA FLORIDO CAMPILLO10 de maig del 2010, a les 19:12

    Joan une xemple de contaminació acústica seris el centre d'una cuitat ?

    ResponElimina