divendres, 18 de febrer del 2011

2. La textura musical

Activitat sobre la textura musical: com a primer pas vull que us llegiu detingudament aquests apunts que reforcen tot allò que hem explicat a classe.


Apunts textura                                                            
A continuació us poso uns exemples musicals perquè ho pogueu reconèixer auditivament:

1. Monodia: Ut queant laxis (cant gregorià). Interessant melodia perquè és la melodia que dóna nom a les notes (Ut=do; re, mi, fa, sol, la ). Sentiu la primera síl·laba a començament de cada vers?

2. Monodia amb bordó (Jota d'un puntu, amb gaita) una melodia acompanyada tant sols per un sol so sostingut):

3. Monodia acompanyada: una bonica ària de l'òpera de Haendel "Rinaldo", cantada per la soprano Cecilia Bartoli.

4. Polifonia: Homofonia: Coral de Bach "Wer hat dich so geschlagen [Qui t'ha colpejat tant]". Sentireu vàries veus acompanyades per alguns instruments, seguint tots el mateix ritme.

5. Polifonia: Contrapunt: La primera part d'una missa (Kyrie Eleyson) del famós compositor italià del Renaixement G.Palestrina, una missa dedicada al Papa Marcello II (s.XVI).


I finalment,...veurem si ho heu entès! Digueu-me ara en quina des les categories anteriors classificaríeu els següents exemples musicals i justifiqueu-m'ho a la llibreta. Ho corregirem al primer dia de classe, tornant de vacances.

Audició 1


Audició 2


Audició 3


Audició 4


Audició 5

Us n'ha quedat algun dubte? no us estigueu de fer-lo!

2 comentaris:

  1. joan no se però no hu puc escoltar no em surt el so

    ResponElimina
  2. No sé què et passa doncs. Torna-ho a provar en algun altre moment, perquè els he revisat i els puc escoltar tots. Per cert, a l'hora de fer un comentari, heu de deixar el vostre nom perquè no sé qui ets.

    ResponElimina