dilluns, 28 de febrer del 2011

FEINA PER DIMARTS 1 DE MARÇ (1r E, 1r D i 2n B)

Companys, avui no podré ser amb vosaltres per qüestions personals, però us deixo una feina que podeu fer a l'hora de classe.

Llegiu-vos atentament el Text, i a continuació responeu a les preguntes que trobareu a l'arxiu Exercicis.

Feu-los a la LLIBRETA de música o bé els feu a ORDINADOR (en aquest cas però els heu de dur IMPRESOS al proper dia de classe). La realització d'aquesta activitat servirà per pujar-vos la nota.

Activitat per a PRIMER D i E d'ESO
Text
Exercicis
Activitat per a SEGON B d'ESO
Text
Exercicis

dijous, 24 de febrer del 2011

Concurs "Fes el teu videoclip"

Vols participar fent un vídeoclip? Tens ganes de ballar o fer d'actor o actriu? Et proposo els següents vídeos perquè en facis la teva pròpia versió!
Hi haurà un jurat format per alumnes de cada classe, i el videoclip guanyador serà penjat a la web de l'escola.
Anima-t'hi, treu-te la vergonya i participa-hi!!

Pots enviar el teu vídeo clip abans del Divendres 18 de març.

Vídeo 1: Kate Bush, Wuthering Heights


Vídeo 2: Trolololo

divendres, 18 de febrer del 2011

2. La textura musical

Activitat sobre la textura musical: com a primer pas vull que us llegiu detingudament aquests apunts que reforcen tot allò que hem explicat a classe.


Apunts textura                                                            
A continuació us poso uns exemples musicals perquè ho pogueu reconèixer auditivament:

1. Monodia: Ut queant laxis (cant gregorià). Interessant melodia perquè és la melodia que dóna nom a les notes (Ut=do; re, mi, fa, sol, la ). Sentiu la primera síl·laba a començament de cada vers?

2. Monodia amb bordó (Jota d'un puntu, amb gaita) una melodia acompanyada tant sols per un sol so sostingut):

3. Monodia acompanyada: una bonica ària de l'òpera de Haendel "Rinaldo", cantada per la soprano Cecilia Bartoli.

4. Polifonia: Homofonia: Coral de Bach "Wer hat dich so geschlagen [Qui t'ha colpejat tant]". Sentireu vàries veus acompanyades per alguns instruments, seguint tots el mateix ritme.

5. Polifonia: Contrapunt: La primera part d'una missa (Kyrie Eleyson) del famós compositor italià del Renaixement G.Palestrina, una missa dedicada al Papa Marcello II (s.XVI).


I finalment,...veurem si ho heu entès! Digueu-me ara en quina des les categories anteriors classificaríeu els següents exemples musicals i justifiqueu-m'ho a la llibreta. Ho corregirem al primer dia de classe, tornant de vacances.

Audició 1


Audició 2


Audició 3


Audició 4


Audició 5

Us n'ha quedat algun dubte? no us estigueu de fer-lo!

dijous, 3 de febrer del 2011

1. La família de vent fusta i vent metall



Aquí teniu una petita activitat de síntesi sobre els instruments que hem treballat: la família de vent fusta i la família de vent metall. Descarregueu-vos el document, i un cop fet l'exercici l'imprimiu i me l'entregueu a classe al dia que hàgim acordat en cada grup.

Activitat

dimarts, 1 de febrer del 2011

Mor el compositor de pel·lícules John Barry

La batuta més important de les pel·lícules de James Bond ha dit adéu. John Barry, un dels compositors més famosos i més premiats del món de Hollywood, ha mort als 77 anys d'un atac al cor. Autor de temes musicals inoblidables, va guanyar cinc Oscars amb les bandes sonores de les pel·lícules "Memorias de África", "Ballant amb llops", "El león en invierno" i "Nascuda lliure", cinta amb què va aconseguir l'estatueta per la millor cançó i també per la millor banda sonora. Seues són també les composicions de les pel·lícules "Cowboy de mitjanit", "Cotton Club" i "Peggy Sue es va casar".

Aquí teniu alguns exemples: